Inzetten op darts

Home » Inzetten op darts

Woensdag is het zover! Dan start het wereldkampioenschap darts van de Professional Darts Corporation (PDC). De komende drie weken zal het Alexandra Palace in Londen weer in het teken staan van het darten, en de fans zijn gewoon aanwezig! Titelfavorieten zijn uiteraard drievoudig winnaar Michael van Gerwen en titelverdediger Gerwyn Price. Voor beide spelers staat de quotering op +/- 5.00. Maar zoals we gewend zijn kun je natuurlijk op veel meer mogelijkheden inzetten bij het darten. In dit artikel leggen wij van wedstrijdenvoorspellen.nl uit waar je allemaal op in kunt zetten bij de bookmakers, en waar je op moet letten voordat je een weddenschap plaatst.

Wedstrijd weddenschap

Zoals op ieder sportwedstrijd kun je ook bij het darten inzetten op de winnaar van een wedstrijd. Daarnaast kun je voorspellen met een handicap. Daarbij zet je in dat een bepaalde speler met een bepaald verschil aan legs of sets wint van de tegenstander. Daarnaast valt er bijvoorbeeld in te zetten op een 170 finish, de hoogst mogelijke finish in het darten. Ook kun je gokken op een 9 darter, echter komt dit heel zelden voor, vaak maar 1 of 2 keer per jaar. Vandaar dat de quotering dus ook erg hoog ligt ten opzichte van de andere inzet mogelijkheden.

180’s

Oneeeee hundred and eeiiiggghhtttyyy! Dat is wat de caller (scheidsrechter) bij een dartwedstrijd roept bij het gooien van de hoogste score, waarop het publiek massaal hun bordje met 180 daarop aan de camera toont. Je kunt inzetten op het aantal 180’s, maar bijvoorbeeld ook op de speler die de meeste van deze hoogste score gooit. Ook kun je vaak inzetten wie de eerste en/of laatste 180 werpt. Houd er echter wel rekening mee dat niet iedere speler voor een 180 gaat, want sommige spelers switchen ook veel naar de triple 19 en dan is het natuurlijk geen 180 maar 177. Op internet kun je veel statistieken vinden over het aantal 180’s dat een speler gooit, dus doe daar vooral je voordeel mee.

Hoogste uitworp/finish

Iedere leg (spelletje) wordt in het darten afgesloten met een finish op een dubbel. Je kunt gokken op welke speler de hoogste uitworp gooit, maar ook op de hoogst gegooide uitworp in de wedstrijd. Een zeer spannende inzet mogelijkheid, aangezien iedere darter die in de ‘flow’ zit een hoge finish kan gooien. Houd je van een gokje? Dan is dit de uitgewezen mogelijkheid om in te zetten, maar de statistieken spelen bij deze mogelijkheid een minimale rol.

Wedden op legs

Uiteraard kun je ook live wedden op het darten. Dan kun je tijdens de wedstrijd inzetten op mogelijkheden die zich voor kunnen doen bij de volgende leg. Zo kun je bijvoorbeeld gokken of een speler uitgooit/finisht op een rood vakje of een groen vakje. Deze weddenschap is volledig willekeurig, aangezien dit afhangt van de scores die hij/zij gooit tijdens deze leg en op welke dubbel de speler dan uitkomt. Verder kun je wedden of er een 180 gegooid wordt in de leg en kun je ook je geld inzetten op de hoogte van een uitworp. Gooit een speler tijdens zijn beurt een score uit van meer of minder dan 40? Erg spannend om tijdens het kijken van een wedstrijd live in te zetten.

Combinaties

Uiteraard worden er ook gecombineerde wedmogelijkheden aangeboden aan spelers. Zo kun je inzetten dat een speler een wedstrijd wint en een hoogste uitgooi heeft in die wedstrijd, maar je kunt ook inzetten dat de speler wint en de meeste 180’s gooit in een wedstrijd. Verder worden er ‘treble’ inzetten aangeboden, daarbij zet je in dat een speler wint, de hoogste finish heeft en tevens ook de meeste 180’s gooit. Spannend om in te zetten, maar vaak ook vrij riskant. Kortom ideaal voor de liefhebbers van een gokje, maar niet aan te raden voor spelers die van wat meer ‘zekerheid’ houden.

Specials

Soms bieden bookmakers ook mogelijkheden om in te zetten op specials. Daarbij kun je inzetten op speciale inzet mogelijkheden bij een wedstrijd. Gooit een speler tijdens de wedstrijd een score van 132 uit? Of lukt het om een leg te winnen op dubbel 1? Deze weddenschappen zijn zeer afhankelijk van de desbetreffende wedstrijd.

Hoe kijk ik een wedstrijd?

Dart wedstrijden zijn op diverse mogelijkheden te bekijken. Het WK darts van dit jaar (2021-2022) is voor het laatst gratis te zien bij RTL7. Hierna gaan de rechten naar Viaplay, een nieuwe betaalzender in Nederland. Maar dat betekent zeker niet dat je hoeft te betalen om de wedstrijden te bekijken. Je kunt namelijk via Betcity gratis alle wedstrijden van de PDC bekijken. Bij Betcity heb je de beste inzet mogelijkheden en acties. Zo krijg je bij het inschrijven op de website een gratis weddenschap van €20 als je een storting van €20 doet. Zo bespaar je dus geld op een tv abonnement, en profiteer van je van de welkomstactie van Betcity. Kortom een ideale deal, alvast veel plezier bij het kijken en inzetten op het darten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Legale bookmakers
Betcity.nl
Betcity.nl

Betcity.nl is met recht een aanwinst voor de Nederlandse kansspelmarkt.

Toto
Toto

Toto is sinds 1956 een aanbieder van sportweddenschappen.